Instant betyder øjeblikkelig, og det er et godt navn for den frysetørrede kaffe. Den er nem og hurtig at lave på maskine eller direkte i koppen. Samtidig er det en velsmagende kaffe fra flere sorter, også økologisk, og i flere smagsvarianter.

Det kan godt være god smag at spare tid.

Hvor kommer instant kaffen så fra?

Formalet kaffe opløses i vand med høj temperatur og danner et tyktflydende kaffekoncentrat, som er grundlaget for den instant kaffen. Herefter skal kaffen bearbejdes og tørres. Tørring af kaffen kan foregå ved to metoder: Spraytørring eller frysetørring.

Frysetørret

Frysetørret kaffe fryses ned til ca. minus 50 grader. Her omdannes det til hårde frosne flager, som kværnes til granulat. Herefter fjernes overflødig fugt med vakuum.

Spraytørret

Ved spraytørring ledes kaffen gennem dyser og ind i en stor beholder. Her blæses der varm luft over dråberne. Den varme luft får vandet til at fordampe, så der er tørt og fint pulver tilbage. Spraytørringen opnår ikke samme gode kvalitet som ved frysetørring.

nordjylland_1

MOKKAFFE VED/NCN KAFFE ApS
Gammel Kirkevej 27
9530 Støvring
Tel: 53 86 87 88
info@mokkaffe.dk

Sjælland

MOKKAFFE / Drikkevand
Danmark ApS
Lundegårdsvej 12
4100 Ringsted
Tel: 23 44 55 32
admin@mokkaffe.dk