Miljøfokus hos Mokkaffe

LAD OS HANDLE FOR MILJØET

Miljøet er vores allesammens ansvar, og vores handlinger i hverdagen, både små og store, betyder noget. Det har vi valgt at tænke ind i vores daglige arbejdsliv hos Mokkaffe.

Vi er meget opmærksomme på miljø i forhold til valg af emballage. Ikke mindst på éngangsservice, hygiejneartikler og rengøringsmidler har vi fokus på at have et bionedbrydeligt og miljøbevidst sortiment, som er baseret på naturens egne materialer.

I vores hverdag arbejder vi så vidt muligt på sortering af vores affald til genbrug, for eksempel plast, pap og papir, og så lidt som muligt smides ud som affald. Og vi bruger bevidst genbrugsfiltre til miljørigtig vandbehandling på kaffeautomater.

Vi er nødt til at køre med vores varebiler, når varerne skal ud. Men vi tænker hele tiden over vores logistik, så vi kører så få kilometer som overhovedet muligt. De fleste af vores kunder besøger vi på faste ture på faste intervaller og alle kunder i samme område samtidig, så vi har så lidt kørsel som muligt mellem kunderne.

Mokkaffe tager OGSÅ samfundsansvar i kaffeproduktionen

 • Stort sortiment af bæredygtige produkter
  Certificeret fødevaresikkerhed
 • Etiske krav til kaffeleverandører
 • Sporbarhedskrav
 • Systematisk leverandørudvælgelse.
 • Råkaffen indkøbes i bulk fremfor sække.
 • Der arbejdes aktivt for nedbringelse  af CO2
 • Miljøvenlig drift
 • Udfasning af miljøskadelige stoffer
 • Vores kaffekasser er af FSC certificeret pap

Økologisk og bæredygtigt

Vores mission er klar: Vi vil levere kvalitetsprodukter med et højt serviceniveau – med fokus på bæredygtighed. Vi leverer de produkter, vores kunder efterspørger, men vi glæder os især, når vores kunder spørger efter økologiske og bæredygtige produkter.

I dag behøver det ikke at være en stor begrænsning af valgmuligheder at vælge økologisk. Vi har et stort udvalg af økologiske kaffeblends, teprodukter og kakaoprodukter. Det gælder også produkter fra lande udenfor EU, der sørger for, at en EU-godkendt kontrollør jævnligt besøger plantagen og sikrer, at standarden overholdes, og at der ikke bruges kunstgødning og sprøjtemidler.

Når du vælger bæredygtigt, er du med til at sørge for, at produktionen foregår under forhold, som tager hensyn til miljøet. Samtidig er du med til at sikre, at bønderne og deres lokalsamfund får rimelige forhold.

Det røde Ø-mærke fortæller, at det er de danske myndigheder, der har ført kontrol med den virksomhed, der sidst har forarbejdet, pakket eller mærket det økologiske produkt.

EU’s økologilogo, viser det, at varen er økologisk og er produceret samt kontrolleret efter retningslinjerne i EU’s økologiforordning. Og bruges på alle økologiske fødevarer, der færdigpakkes indenfor EU.

Fairtrade er en international mærkningsordning, der arbejder for, at bønder og arbejdere i nogle af verdens fattigste lande får en mere fair indtægt og bedre arbejdsvilkår. Samtidig tages der hensyn til miljøet i produktionen.

Det nordiske Svanemærke
hjælper med at vælge miljøbevidste produkter, vurderet ud fra et
livscyklusperspektiv, fra de
produceres til de genbruges.

EU-miljømærket tildeles
produkter og tjenester, der
opfylder høje miljøstandarder
gennem hele deres livscyklus.

FSC® certificeringen sætter
standarden for ansvarligt skovbrug, miljømæssigt og socialt. Det er den højeste anerkendelse for træprodukter.